Biografie

De iconische Nederlandse muziekgroep ”De Jeugd van Tegenwoordig” bestaat uit de artiesten; Pepijn Lanen (Faberyayo), Freddy Tratlehner (Vjeze Fur), Olivier Locadia (Willie Wartaal) en hun vaste producent Bas Bron.

Opgericht in de ’00s, heeft deze dynamische formatie een ongeëvenaarde reputatie opgebouwd in de Nederlandse muziekscene. Er is weinig bekend over het precieze verhaal achter het ontstaan van de groep. De Jeugd van Tegenwoordig brengt namelijk graag hun humor in rondom deze mysterieuze vraag. Volgens de verhalen zouden zij de tekst van “Watskeburt?!” zelfs in de metro hebben gevonden. De biografie die destijds bij de release van het nummer werd verspreid, beweerde dat de drie elkaar ontmoetten tijdens een auditie voor Idols. Later beweerde zij dat Vieze Fur en Willie Wartaal elkaar ontmoette tijdens het uitzitten van hun straf en Faberyayo op straat toen hij aangaf rapper te zijn.

Wat hun verhaal over hun ontstaan ook is, 1 ding is zeker: met hun unieke mix van rap, pop en stijl hebben ze een breed publiek veroverd. Hun debuutalbum “Parels voor de Zwijnen” bracht hen direct in de schijnwerpers, met hits zoals “Watskeburt?!” die al snel een nationaal fenomeen werden. Het album werd bekroond met een Edison Award, een Mobo Award, meerdere 3FM Awards en tal van andere prestigieuze prijzen. Sindsdien zijn ze niet meer weg te denken uit de Nederlandse popcultuur.

Met hun scherpe teksten en aanstekelijke beats hebben ze keer op keer bewezen dat ze een van de meest invloedrijke en geliefde acts van het land zijn. De Jeugd van Tegenwoordig staat garant voor een onvergetelijke live-ervaring, met hun energieke optredens die het publiek keer op keer betoveren.

Met 2 decennia aan ervaring zijn ze experts geworden in het entertainen van massa’s mensen, of het nu op festivals, clubavonden of bedrijfsevenementen is. Hun muziek is tijdloos en spreekt mensen van alle leeftijden aan, waardoor ze de perfecte keuze zijn voor diverse evenementen. Met een uitgebreid repertoire en een toewijding om elke show tot een succes te maken, zijn ze de ideale keuze voor jouw volgende evenement.

Boek De Jeugd van Tegenwoordig

Boek De Jeugd van Tegenwoordig en maak je klaar voor een onvergetelijke ervaring die je gasten nog lang zullen koesteren!

Voor boekingen of vragen over beschikbaarheid / prijs – contact: info@international-artists.com

De Jeugd van Tegenwoordig

Hits:

Sterrenstof
Watskeburt?!
Manon